Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Informace IDS JMK

Vážení čtenáři našeho Infomailu!

Podle počasí za okny to sice nevypadá, ale opravdu končí prázdniny. Některé děti se do školy těší, některé jsou realističtější. :-) Začátek školního roku však vždy také znamená opětovné posílení spojů a změny v dopravě. A také každoroční rituál vyřizování předplatních jízdenek IDS JMK, aby děti cestovaly bez starostí, pohodlněji a levněji. Jízdenky vyřídite snadno buď jen přes eshop.idsjmk.cz nebo osobně na Kontaktních centrech IDS JMK.

A co dnes najdete v Infomailu? Přehled změn v dopravě. Je jich opravdu hodně, podívejte se. Zmíníme aspoň ty hlavní: V Brně přestanou tramvaje 4 jezdit do Masarykovy čtvrti. Z důvodu opravy mostů v Rajhradě a u Otmarova dojde k další etapě výluky v této oblasti, která se dotkne hlavně spojení mezi Chrlicemi, Sokolnicemi, Blučinou a Židlochovicemi. Letošní podzim bude specifický i pro cestující mezi Tišnovem, Kuřimí a Brnem, kde bude zachován půlhodinový takt vlaků S3 a v mezičasech bude posílena linka 304 z Kuřimi do Kr. Pole. Mezi Zastávkou a Babicemi u Rosic nebude možné projet více než měsíc, autobusy budou uzavřený žel. přejezd objíždět přes Tetčice.

A ještě dvě pozitivní zprávy týkající se linky 509: Cestující z Rebešovic, Rajhradic, Chrlic a Modřic získávají od září nové přímé spojení do průmyslových zón CTP v Modřicích právě touto linkou. A navíc se v této lince v pracovní dny od 5 do 20 hodin zjednodušuje nástup cestujících. Cestující s platnou předplatní jízdenkou nastoupí druhými dveřmi a už ji nemusí řidiči ukazovat. Cestující, kteří si chtějí jízdenku koupit, nastoupí také druhými dveřmi a koupí si ji ve validátoru bankovní kartou. A pouze ti, kteří chtějí platit v hotovosti, nastoupí prvními dveřmi a zaplatí u řidiče. Zrychlí to cestu a pravidelní cestující budou cestovat pohodlněji.

Informací a změn na víkend a příští týden je tolik, že jsme tentokrát ani nestihli připravit tip na výlet. Většina z nás stejně bude shánět školní pomůcky nebo nakupovat předplatní jízdenky.

Přejeme Vám krásný víkend a bezproblémový start nového školního roku!

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

Podrobnosti a další výluky najdete v Infomailu na odkazu: Infomail IDS JMK 32/2024. Aktuální verzi Infomailu najdete vždy i na našem webu v patičce.

Přejeme Vám krásné prázdniny!

KORDIS JMK, a.s.
koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje